Dorp der Bezinning

DORP DER BEZINNING

DE PLEK OM EVEN ONBEREIKBAAR TE ZIJN
 
salonwagen

De Plek om even onbereikbaar te zijn

Veel mensen hebben momenteel behoefte aan een adempauze een sabbatical of even gewoon een "pas op de plaats".

Het bedrijfsleven en de maatschappij vragen en eisen vaak veel. En meer dan eens ..... teveel.

Mensen zijn flexibel maar teveel spanning zorgt ervoor dat de rek eruit gaat met alle gevolgen van dien. Dan is rust en zelfreflectie de manier om even afstand te nemen en om "droom en daad" eens onder de loep te leggen. Te overwegen welke ballen we in de lucht houden en tegen welke prijs. Om innerlijk inzicht te krijgen, zonder beïnvloed te worden door prikkels van buitenaf, is afzondering een methode om te zelfreflecteren.

In het dorp der Bezinning kunt u alle last en ballast van u afwerpen. Geen agenda, geen programma, geen dagelijkse beslommeringen, niets moet.

Tijd voor uzelf, tijd om niets te moeten, tijd om los te komen van de dagelijkse routines. Tijd om te genieten van de primaire levens behoeften zoals ademen, eten, drinken, slapen en warmte. U krijgt tijd om de zon, de maan en de sterren te zien opkomen in het oosten en in het westen te zien ondergaan. Alle tijd om ijsvogels, bosuilen, bevers of vossen te spotten. En indien gewenst tijd om te delen, samen te eten, te spreken of te zwijgen. Te ontdekken dat tijd meer waard is dan geld.

U verblijft in 1 van de 3 salonwagens gelegen aan de rivier. De wagens zijn eenvoudig maar comfortabel en knus ingericht. Op 300 meter afstand bevind zich het landhuis Le Roc Foucaud waar u de mogelijkheid geboden wordt om de luxe versie van het sanitair te gebruiken. Mocht u het eco toilet en de eco douche in het dorp te spartaans vinden.

Om te voorkomen dat u tijd verliest met koken, boodschappen doen en afwassen wordt u dit uit handen genomen. U hoeft alleen maar aan te schuiven zodat u maximaal tijd heeft om te genieten van drie heerlijke maaltijden en verder alle rust en tijd voor uzelf heeft.

 

Sabbatical en Adempauze